A A

Välkommen till din återvinningscentral - Åstorp 

NYHET Ingen lösviktsförsäljning av jord i Åstorp

Då det pågår sluttäckning av den gamla deponin på NSR återvinningsanläggning Åstorp har vi för tillfället ingen jordförsäljning, pga platsbrist.

Vi hänvisar till anläggningarna i Helsingborg, Båstad, Höganäs och Ängelholm.

 

Nytt passersystem

Från och med den 9 maj 2016 används ett nytt passersystem på NSR:s återvinningscentraler. Alla kunder som gör ett besök till återvinningscentralen checkar enkelt in vid en infartsbom. Läs mer här!

 

Återvinningscentralen - för privatpersoner och småföretag

Här tar vi hand om sorterat grovavfall och farligt avfall från privatpersoner och småföretagare med fokus på återbruk, återvinning och säker hantering av miljöfarligt avfall.

 

Det är viktigt att veta att allt avfall skall sorteras, säckarna skall tömmas och att högst tillåtna totalvikt för fordon är 3,5 ton. 

 

Om du har ett fordon tyngre än 3,5 ton hänvisar vi dig till en NSR återvinningsanläggning med våg där du betalar beroende på avfallsslag och mängd. NSR:s återvinningsanläggningar finns i Helsingborg, Höganäs, eller Ängelholm. Klicka här för mer Information och öppettider.

 

Vad kostar det?

Sorterat grovavfall lämnar privatpersoner avgiftsfritt på återvinningscentralerna, då detta ingår i din avfallstaxa dvs. avgiften du som privatperson betalar för sophantering hemma. Detta gäller dig med renhållningsabonnemang i Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Åstorp eller Ängelholm (såväl permanentboende som fritidshus).

 

Vissa verksamheter och företag betalar också avfallstaxa likt hushållen, men i denna avgift ingår inte kostnaden för grovavfall. Därför får de betala för sina besök på återvinningscentralen, 200 kr exkl moms. Besöket faktureras via NSR:s kundkort och är samma kort du som företagskund använder vid vägning idag.

 

Vad får jag lämna på återvinningscentralen?

På återvinningscentralen kan du som privatperson lämna grovavfall som uppstår i vardagen och vid enklare underhåll av ditt hushåll. Till exempel trasiga möbler, stekpannor, målarfärg och annat som du inte kan sortera hemma. Mat- och restavfall ska du lägga i ditt avfallskärl hemma. 


Lagstiftningen för avfallshantering är olika för hushåll och företag. Det gäller särskilt det farliga avfallet. Det finns strikta regler för transport av farligt avfall från verksamheter och de gäller lika mycket för små som för stora företag. Personalen har rätt att vägra ta emot avfall om man misstänker att en företagare försöker kasta företagsavfall som hushållsavfall.

 

Asbest

Asbest kan lämnas på återvinningscentralerna i Helsingborg, Höganäs och Ängelholm. Max 3 förpackningar. Vid större mängder hänvisar vi till återvinningsanläggningen i Helsingborg, men då mot avgift. För öppettider klicka här From 1 januari 2014 gäller nya regler för hantering av Eternit och asbesthaltigt material på NSR:s återvinningscentraler. Läs mer…

 


Visa NSR Återvinningscentral på en större karta

NSR återvinningscentral Åstorp

Gasverksvägen 1, 
265 90 ÅSTORP
Karta hittar du här.

Tfn. 042-37 44 10

 

Öppettider Åstorp:

Måndag STÄNGT
Tisdag 09.00-19.00
Onsdag  09.00-19.00
Torsdag  STÄNGT
Fredag 09.00-15.00
Lördag 09.00-15.00
Söndag STÄNGT

Nya öppettider - läs mer här!

 

Storhelger 2016:

Nyårsdagen Stängt
Trettondagsafton 09.00-19.00
Trettondag jul Stängt
Skärtorsdag Stängt
Långfredag 09.00-15.00
Påskafton 09.00-15.00
Påskdagen Stängt
Annandag påsk Stängt
Valborgsmässoafton 09.00-15.00
1:a maj Stängt
Kristi himmelsfärds dag Stängt
Pingstafton 09.00-15.00
Pingstdagen Stängt
Nationaldagen Stängt
Midsommarafton Stängt
Midsommardagen Stängt
Alla helgons dag 09.00-15.00
Lille Julafton 09.00-15.00
Julafton Stängt
Juldagen Stängt
Annandag Jul Stängt
Nyårsafton Stängt