A A

Panta stora mängder hos oss


Visste du att du kan panta på Helsingborgs återvinningscentral?

Med nya storpantarmaskinen Pantamera Express tömmer du enkelt hela säckar med både burkar och PET-flaskor i ett fack. Maskinen räknar och sorterar panten på ett par minuter. Därefter kan du välja att få dina pengar utbetalda till ditt PayPal-konto, via Kuponginlösens värdekuponger som du kan handla för i din mataffär – eller att skänka panten till välgörande ändamål.

 

Varför ska du panta?

Varje år hamnar stora mängder burkar och PET-flaskor i metall- och plaståtervinningen helt i onödan. Om burkarna och flaskorna istället återvinns i sitt eget kretslopp kan de användas igen. Det sparar energi för miljön och pengar för dig. Till exempel motsvarar fem pantade burkar fyra timmars datoranvändning och två timmars standby-tid.

 

Pantamera drivs av Returpack AB. De arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. Huvudkontoret, liksom fabriken ligger i Norrköping. Här tas varje år emot över 1,6 miljarder burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna.

 

Läs mer www.returpack.se www.pantamera.nu